دانش صنعت

ام‌دی‌اف (به انگلیسی: MDF) مخفف واژهٔ «تخته فیبر با چگالی متوسط» (به انگلیسی: Medium-density fibreboard) است که جزو فراورده‌های چوبی محسوب می‌شود. ام‌دی‌اف نوعی تخته فیبر است که به روش خشک تولید می‌گردد. چگالی آن بین ۶۵۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است.ام‌دی‌اف را پس از تولید می‌توان روکش نمود. روکش‌های تزیینی، علاوه بر زیبایی، به دوام و کاربرد آن در محیط‌هایی مانند آشپزخانه کمک می‌کند.

روکش ملامینه متداول‌ترین نوع روکش برای ام‌دی‌اف است که در آن فرایند کاغذ نقش‌دار آغشته به چسب با فشار و حرارت پرِس برروی تخته چسبانده می‌شود. این محصول ضمن دارا بودن خواص شبیه سایر اوراق فشردهٔ چوبی، دارای برخی خواص برتر نیز هست که باعث ارتقای بازار آن در بین سایر اوراق فشردهٔ چوبی مانند تخته خُرده‌چوب (نئوپان)، تخته‌لایه، تخته فیبر سخت و… شده‌است.

سنگ کورین و استفاده آن در دکوراسیون داخلی و آشپزخانه

در دوران قدیم معمولا آشپزخانه ها به علت وجود دود و بخار ناشی از پخت و پز توسط اجاقهای قدیمی و هیزم سوز، در مکانی به دور از چشم مهمان طراحی می شد و غالباً از فضاهای بسته و به دور از دید مانند زیرزمین و یا پستوی خانه استفاده می کردند.
اما با رشد تکنولوژی و آمدن اجاق گازهای مدرن و سیستمهای تهویه مانند هود، آشپزخانه نه تنها از پستوها خارج شد بلکه به عنوان وسیله ای برای آراسته کردن خانه به کار رفت.

با گسترش این پدیده و باز کردن فضای آشپزخانه به روی مهمان، آشپزخانه های اوپن بسیار مورد استقبال قرار گرفت.
کم کم با مدرن سازی فضای آشپزخانه، کانترها و میزهای مدرن تری به جهت زیباسازی این فضا به میان آمد که علاوه بر کم حجم بودن و کمتر اشغال کردن فضای داخل آشپزخانه دارای قابلیتهای چندگانه ای مانند ضد باکتری بودن، ضد حرارت بودن و ضد آب بودن نیز بودند.

در همین راستا سنگ کورین محبوبیت بسیاری یافت زیرا با وجود زیبایی، می توانست هم به عنوان میز جهت سرو غذا به کار رود هم مکانی بود برای برش سبزیجات و پخت غذا.
اما بعد از مدتی با به بازار آمدن سنگهای لوکس CPS ، در بسیاری از خانه ها این سنگها جایگزین سنگ کورین قدیمی شد و به سبب زیبایی بیشتر و داشتن بافت طبیعی سنگ و ضد باکتری بودن و همچنین قیمت مناسب تر توانست محبوبیت بیشتری در بین مشتریان و سازندگان بدست آورد.

پی وی سی و استفاده آن در خانه و آشپزخانه

امروزه استفاده از انواع مختلف کابینت آشپزخانه و کابینت روشویی کاربرد فراوانی در ساختمان های اداری و مسکونی دارد. تولید کابینت های آشپزخانه، کمد و … با استفاده از ورق های چوبی MDF کاربرد فراوانی دارد اما به دلایل مختلفی استفاده از کابینت های چوبی MDF جای خود را به کابینت های PVC داده است. دلایل زیر از جمله علل تمایل به استفاده از ورق های PVC به جای ورق های MDF میباشد.

هایگلاس

هایگلاس نوعی روکش از جنس پی وی سی می باشد که به نام روکش هایگلاس معروف است و همانطور که می دانید دو کشور چین و کره جنوبی به عنوان مرکز اصلی تولید ورق هایگلاس یا همان روکش هایگلاس به شمار می روند که این ورق دارای ضخامت کمتر از ۱ میلیمتر می باشد و با چسب مخصوص و توسط دستگاه پرس بر روی سطح ام دی اف خام چسبانده می شود و به عنوان ورق ام دی اف هایگلاس در فروشگاه های هایگلاس توزیع می شود.

پلی گلاس و تفاوت آن با هایگلاس

نوعی ‌ام‌دی‌اف با روکش نوعی پلاستیک به نام پلکسی گلاس است. پلکسی گلاس همانند شیشه شفاف است. جنس این پلکسی گلاس از نوعی پلی کربنات است که ظاهر شبیه به شیشه دارد اما نسبت به شیشه سبک‌تر و محکم‌تر می‌باشد. اکثر تخته‌های ‌هایگلاس یک رو می‌باشند، که یک سمت آن با لایه محافظ مانند سلفون پوشانده شده و سمت دیگر، ظاهری سفید از جنس ملامین و کاغذ دارد.

UV چیست ؟

نوعی ‌ام‌دی‌اف با روکش نوعی پلاستیک به نام پلکسی گلاس است. پلکسی گلاس همانند شیشه شفاف است. جنس این پلکسی گلاس از نوعی پلی کربنات است که ظاهر شبیه به شیشه دارد اما نسبت به شیشه سبک‌تر و محکم‌تر می‌باشد. اکثر تخته‌های ‌هایگلاس یک رو می‌باشند، که یک سمت آن با لایه محافظ مانند سلفون پوشانده شده و سمت دیگر، ظاهری سفید از جنس ملامین و کاغذ دارد.

پلکسی گلاس چیست؟

از مهم‌ترین ومحکم‌ترین پلیمرهای شفاف می‌باشد که مقاومتی در حدود ۵ برابر شیشه هم ضخامت خود را دارد و برخلاف شیشه از خاصیت انعطاف پذیری بیشتری برخوردار است . این ورق‌ها را می‌توان به عنوان عایق‌های صوتی و حرارتی نیز استفاده کرد زیرا میزان تبادل حرارت بین این ورق‌ها و محیط تقریبا ۱۰% از شیشه کمتر است .وبه دلیل سبکی و ثبات رنگ و مقاومت در برابر عوامل جوی مانند اشعه خورشید و عوامل شیمیایی مانند اسیدها و روغن‌ها و انواع پاک کننده‌های خانگی جایگزین مناسبی برای شیشه در صنعت و ساختمان می‌باشد.